Львівський портал

Львівщина прощається із авіатором місій «Азовсталі»

Після довгої і болючої розлуки повертається додому «на щиті» авіатор підполковник Юрій Володимирович Тимусь із Бродів, повідомила Бродівська міська рада.

Останній політ Героя відбувся 31 березня 2022 року. Екіпаж, командиром якого був Юрій Тимусь, повертався з пораненими захисниками оточеної «Азовсталі» та був уражений ворогом.

«20 березня, тіло загиблого Героя зустрічатимуть у Бродах. О 11:00 відбудеться початок прощання; о 12:00 похоронна хода від храму Пресвятої Богородиці владичиці України;

12:45 – 13:00 чин похорону в храмі Воздвиження Чесного Животворящого Хреста; о

14:00 похоронна хода до центрального кладовища», – йдеться у повідомленні.

Про загибель чоловіка і батька трьох діток раніше повідомила дружина Юрія Тимуся. За її даними її чоловік загинув 31 березня 2022 року під час вертолітних місій на «Азовсталь».

«Мені досі не віриться що це правда, але тебе уже немає з нами! 31 березня 2022 року під час виконання бойового завдання і евакуації тяжко поранених українських військових, під Маріуполем, Героїчно загинув мій Коханий чоловік і батько трьох дітей, майор Тимусь Юрій Володимирович. Який неодноразово виконував завдання в зоні ООС, та з перших днів війни під Києвом зупиняв навалу російських загарбників. Він боровся до кінця…хотів усіх врятувати, але на превеликий жаль загинув сам. Немає слів описати усю біль і розпач від нашої втрати! Ми втратили люблячого, хорошого, милого, доброго, мужнього, вірного найкращого у світі чоловіка та татуся двох синочків і нашої маленької донечки.

Ти наш Герой, наш Захисник! Це велика втрата для України як професіонала своєї справи!», – повідомила дружина захисника Ольга Тимусь.

Весь цей час родина оплакувала втрату і сподівалась, що їм вдасться належним чином зустріти і поховати Героя.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-19 22:22:10

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин