Україна і світ

Луганчан заманюють на “референдум” обіцянками хорошого життя з екрана телевізора – Гайдай

На Луганщині російські окупанти швидкими темпами готуються до псевдореферендуму: вже визначилися з місцями проведення та активно агітують місцеве населення.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, ще на початку війни, коли окупанти зайшли на Луганщину, люди виходили на мітинги проти окупації. Це Білокуракинська громада, Старобільська, Сватівська, Новопсковська тощо.

– У людей є стереотип, що Луганщина у більшості проросійська. А тут ні – багато громад виходили проти російських окупантів. А після того, як по тих мітингах почали стріляти та поранили кількох людей, то місцеве населення вже не виходило, бо було небезпечно. Але росіяни привезли невідомо звідки 10-15 людей і записували з ними відео, як “вони чекали руський мир”, – зауважив Сергій Гайдай.

Він наголосив, що на території Рубіжного, Кремінної, Лисичанська, Гірської громади, у Попасній жахлива гуманітарна ситуація.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Там окупанти заманюють людей на псевдореферендум щодо так званого приєднання Луганської області до РФ обіцянками хорошого життя з агітаційних телеекранів. Наразі ж періодично роздають ліки, їжу та воду.

– Є інформація, що організують приміщення, де будуть проходити майбутні “референдуми”. Вже надсилають людям листи. У великих містах стоять з агітаційними плакатами та зазивають на “референдуми”, – сказав голова Луганської ОВА.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-07 15:02:14