Україна і світ

Лікування раку молочної залози: проривне відкриття, яке відкриває широкі перспективи

Команда британських учених під час дослідження відкрила можливість зберігати тканини молочної залози поза тілом у спеціальному гелевому розчині щонайменше тиждень, що допоможе лікарям визначити найефективніші медикаментозні методи лікування раку.

Без необхідності випробувань на тваринах

Повідомляється, що експерти виявили, що посічена тканина молочної залози зберегла свою структуру, типи клітин і здатність реагувати на низку ліків так само, як і нормальна тканина.

– Дослідження може сприяти розробці нових ліків для лікування і профілактики раку молочної залози без необхідності випробувань на тваринах, – йдеться в повідомленні.

Зрештою це означає, що жінки можуть приймати найефективніші препарати, що відповідають їхній генетичній структурі, стверджують дослідники.
Для збереження тканин учені використовували гелевий розчин VitroGel.

Статистика

За даними Cancer Research UK, у середньому майже у 56 000 жінок у Великій Британії щорічно діагностується рак молочної залози.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у всьому світі рак молочної залози є другою найпоширенішою формою раку, на яку припадає 11,6% нових діагностованих випадків раку, після раку легень, на долю якого припадає 12,4% нових випадків.

Але показники виживання при раку молочної залози значно покращилися. За даними дослідження Оксфордського університету, жінки з діагнозом раннього раку молочної залози на 66% рідше помирають від цього захворювання, ніж 20 років тому.

Дані Cancer UK показують, що 76% хворих на рак молочної залози живуть 10 і більше років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-20 09:13:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин