Львівський портал

Лікували не ту хворобу: львівські медики встановили дитині коректний діагноз

У Львові медики діагностували вроджену патологію 3-річному хлопчику, якому тривалий час лікували не ту хворобу. Про це Львівському порталу повідомили в «Охматдиті».

3-річний Єгор – із Миколаївської області. Батьки звернулися до львівських медиків після довгого перебування у різних шпиталях України. За цей час у медичній карті дитини з’явилось уже більше 30 виписок.

Однак хлопчику тривалий час не могли встановити діагноз, а також паралельно лікували не те захворювання.

Після ретельних обстежень медики «Охматдиту» визначили, що в малюка є вроджена патологія – лімфангіома (доброякісне утворення з лімфатичних судин). Для лікування уражених ділянок провели склерозування – ін’єкційну процедуру й таким чином вдалося уникнути оперативного втручання.

Хлопчик добре переніс склерозування і з перервою у три місяці Єгору знову ввели препарат. Медики кажуть, що попереду Єгора чекають ще кілька склерозувань, а потім – перерва.

«Стан мальформації ми контролюємо за допомогою УЗД-діагностики. Вже на першому контрольному скринінгу після склерозування є позитивна динаміка», – наголосила дитяча судинна хірургиня Юлія Хомин.

Активність процесів в новоутворенні малюка потрібно відстежувати регулярно, адже мальформація (патологічне сплетіння кровоносних судин) потребує лікування впродовж усього життя.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-27 14:56:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин