Україна і світ

Латвія надала Україні військову допомогу вже на 1 % свого ВВП

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Про це повідомляє Служба зовнішньої розвідки України

Наступна зустріч Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони відбудеться 14–15 лютого, а 14 лютого – зустріч Контактної групи з питань оборони України. Зустріч формату «Рамштайн» пройде у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі 14 лютого.

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус пообіцяв, що Україна отримає танки до «кінця першого кварталу». Про такі ж терміни щодо прибуття в Україну танків Challenger 2 заявляють в Міноборони Сполученого Королівства.

Заступник міністра оборони Польщі Войцех Скуркевич переконаний, що Варшава може передати Україні обіцяні танки Leopard вже за кілька тижнів.

Збройні сили Канади розглядають можливість відправити Україні танки Leopard.

Американська компанія Lockheed Martin заявила, що готова нарощувати виробництво F-16, аби задовольнити попит серед країн, які могли б погодитися на реекспорт своїх літаків в Україну. Про це заявив головний операційний директор Lockheed Martin Френк Сент-Джон. Уряд США має схвалити продаж або передання третім країнам винищувачів американського виробництва.

Францією та Італією прийнято політичне рішення щодо передачі Україні зенітно-ракетних комплексів SAMP/T, залишається узгодження технічних деталей. Це система ППО, що може відстежувати десятки цілей і перехоплювати 10 одночасно та є єдиною системою європейського виробництва, здатною збивати балістику.

Навесні українські військові в Норвегії розпочнуть навчання з медичної підготовки, снайперської стрільби та командного управління.

Військово-промислова компанія Rheinmetall готова поставити велику кількість боєприпасів для танків Leopard, які Німеччина та інші країни відправлятимуть в Україну.

Латвія надала Україні військову допомогу вже на 1 % свого ВВП.

ПАРЄ одноголосно ухвалила рішення щодо спецтрибуналу, за яким пропонується спільна відповідальність росії та білорусі за злочин агресії в Україні.

Президентка Європейського суду з прав людини Шиофра О’Лірі обіцяє, що Суд готується застосовувати нові правила розгляду міждержавних скарг проти росії. «Відмова держави від співпраці з судом не зупиняє розгляд. Тому ми вирішили, що надсилаємо до росії запит на співпрацю, не отримуємо відповіді і рухаємося далі по процедурі», – повідомила пані О’Лірі.

Коста-Рика приєдналася до Кримської платформи, що об’єднує вже понад 60 держав і міжнародних організацій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За інформацією МВС Франції, 65 833 переміщених українців були зареєстровані в країні станом на кінець 2022 року.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-28 03:29:43