Україна і світ

Курячі нагетси: як приготувати в домашніх умовах

Курячі нагетси – візитівка в меню відомих мереж ресторанів швидкого харчування. Соковиті шматочки курячого філе, обсмажені у паніровці до хрусткої скоринки, підкорять серце будь-кого.

Щоб поласувати смачною стравою, зовсім не обовʼязково йти в заклад, адже приготувати нагетси вдома зовсім нескладно.

Факти ICTV підготували для вас два легких та смачних рецепти нагетсів, які кожен зможе приготувати вдома.

Курячі нагетси на сковорідці

Інгредієнти:

  • Куряча грудка — 4 шт.
  • Сіль та спеції на ваш смак.
  • Яйця — 4 шт.
  • Панірувальні сухарі — 12 ст. л.
  • Прованські трави на ваш смак.
  • Кунжут — 2 ст. л.

Як готувати:

Куряче філе потрібно ретельно помити та нарізати на шматочки для нагетсів. Порізане мʼясо перекладіть в миску та замочіть в холодній воді з чайною ложкою солі на кілька годин.

Після замочування курятину потрібно перекласти на паперовий рушник та обсушити.

Тепер розбийте в миску яйця та добре збийте їх вінчиком. Додайте сіль та спеції і ретельно перемішайте.

В окремій тарілці змішайте панірувальні сухарі з ароматними травами та кунжутом. До речі, замість сухарів можна використати подрібнені у блендері вівсяні чи кукурудзяні пластівці.

Поставте сковорідку на вогонь, влийте олію та розігрійте пательню. Кожен шматок курятини занурте в яєчну масу, а потім перекладіть в панірувальні сухарі.

Викладіть нагетси на сковорідку та обсмажуйте на невеликому вогні з двох сторін до приготування мʼяса та утворення золотистої скоринки.

Подавайте готові нагетси з улюбленим соусом та нарізкою свіжих овочів.

Фото: Unsplash

Нагетси в духовці

Що знадобиться:

  • Куряче філе – 600 г.
  • Кефір – 1 склянка.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Пармезан – 50 г.
  • Суміш трав, гострий мелений перець та сіль на ваш смак.
  • Панірувальні сухарі – 12 ст.л.

Приготування:

Куряче філе помийте, висушіть та наріжте на однакові шматочки. Перекладіть курятину в миску, залийте кефіром, додайте гірчицю та спеції.

Ретельно перемішайте мʼясо та залиште на кілька хвилин. Паралельно насипте в миску панірувальні сухарі, додайте натертий пармезан, спеції та ретельно перемішайте.

Обваляйте куряче філе у панірувальних сухарях з сиром з обох боків. Застеліть деко пергаментом та викладіть нагетси.

Розігрійте духовку до 190°C, відправте туди курячі нагетси та запікайте  близько 20 хв до хрусткої скоринки.

Коли нагетси охолонуть можна подавати страву до столу. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-18 15:55:28