Україна і світ

Кулеба закликав партнерів дозволити далекобійні удари по військових цілях у РФ після масованого обстрілу

Фото: УНІАН

Партнери мають дозволити Україні далекобійні удари по військових цілях на території Росії та домовитися про застосування ППО для збивання ракет і дронів.

Такий заклик міністр закордонних справ Дмитро Кулеба написав у соцмережі X після ранкової ракетної атаки РФ.

Він наголосив, що Росія завдала масованого ракетного та дронового удару насамперед по об’єктах критичної цивільної інфраструктури та енергосистеми, є загиблі і поранені серед цивільних, пошкодження енергетичних об’єктів.

Зараз дивляться

Атаки РФ по Україні не мають виправдань

За словами Кулеби, Міжнародне співтовариство має рішуче засудити удари з боку РФ і відповісти реальними діями.

– Є два конкретні рішення, які наші партнери можуть ухвалити, щоб допомогти нам швидше покласти край російському терору. По-перше, дати згоду на далекобійні удари України по всіх законних військових цілях на території Росії. По-друге, домовитися про використання можливостей протиповітряної оборони партнерів для збивання ракет і безпілотників поблизу їх повітряного простору, – зауважив він.

Кулеба наголосив, що жодне з цих рішень не є ескалаційним, а навпаки – вони будуть стримувати РФ, сприятимуть зменшенню терору та кількості російських атак, а також їхніх жертв.

– Дійте зараз, а не пізніше. Допоможіть нам врятувати життя, – закликав глава МЗС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, з подібним закликом до партнерів сьогодні після масованого обстрілу РФ звернувся і президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що живить терор слабкість та недостатність рішень у відповідь.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-26 15:54:34