Україна і світ

«Крок до перемоги» — благодійний забіг до Дня захисників та захисниць України

14 жовтня у Хмельницькому в Парку відпочинку імені М. Чекмана відбувся благодійний забіг «Крок до перемоги» до Дня захисників та захисниць України. 

Метою забігу був збір коштів на потреби військових із Хмельниччини, які перебувають на передовій та 24/7 захищають нашу країну від окупантів.

Захід розпочався хвилиною мовчання в пам’ять про всіх захисників та захисниць, які загинули за незалежність України, та виконанням гімну.

Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Гамалій звернувся до учасників забігу та присутніх.

— Велика подяка нашим захисникам. Нехай надалі вибивають зуби окупантам. А вам бажаю всього найкращого. Разом до перемоги. Слава ЗСУ! Слава Україні! — зазначив очільник ОДА.

Очолила забіг чемпіонка Європи, українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук.

— Я рада, що є така велика кількість людей, які із задоволенням взяли  участь у сьогоднішньому благодійному забігу. Саме під час війни я зрозуміла, що перемога — це не просто якісь спортивні досягнення, це щось значно більше. Я переконана, що такі заходи об’єднують людей і допомагають нам ставати ще сильнішою нацією. А мені було приємно стати частинкою цього забігу і долучитися до благодійного заходу на підтримку наших захисників, які щодня боронять Україну від російських окупантів та наближають нашу перемогу, — зазначила Марина після забігу.

Взяти участь у благодійному забігу змогли всі охочі. Умова участі була лише одна — донат на потреби військових.

Музичний супровід забігу забезпечив оркестр головного управління Національної поліції у Хмельницькій області. Звучали українські патріотичні пісні, а учасники та присутні підспівували всім відомі хіти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Загалом участь у благодійному забігу взяли 125 учасників, серед яких були і маленькі українці, і українці поважного віку.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-14 19:30:53