Україна і світ
Креветки темпура: як приготувати за смачним рецептом

Хрусткі креветки темпура – одна з найпопулярніших страв японської кухні, яка підкорила гурманів своєю ніжною текстурою та апетитною скоринкою.
Рецепт креветки темпура дуже простий. Достатньо знати кілька секретів – і ви зможете приготувати ідеальну страву з першого разу.
Креветки темпура: рецепт
Використовуйте крижану воду – це головний секрет хрусткого кляру.
Інгредієнти:
- 300 г великих креветок
- 100 г рисового борошна
- 1 яйце
- 200 мл крижаної води
- 1/2 ч. л. солі
- 400 мл олії – для смаження
Як приготувати креветки темпура:
- Креветки почистити, залишивши хвостики. Щоб вони не скручувалися під час смаження, варто зробити по 2-3 неглибоких надрізи на животику та злегка розтягнути їх.
- Для кляру в мисці збити яйце з крижаною водою, додайте сіль. Поступово додати борошно, перемішуючи легкими рухами. Важливо не перебити кляр – у ньому можуть залишатися невеликі грудочки.
- У глибокій сковороді розігрійте олію.
- Вмочіть кожну креветку в кляр, дайте стекти зайвому та одразу викладіть в гарячу олію. Смажте не більше 2 хвилин до приємної золотавої скоринки.
- Потім викладіть готові креветки темпура на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.
Подавайте одразу після приготування – темпура найкраще смакує гарячою.
З чим подати креветки темпура
- Ця страва ідеально поєднується з соєвим соусом, тертим імбиром та редькою дайкон.
- Також можна подавати з гострим майонезом з васабі, кисло-солодким соусом чи соусом теріякі.
- А як гарнір, до креветок темпура, чудово підійде варений рис чи овочевий салат.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-19 05:30:00