Україна і світ

Креветки темпура: як приготувати за смачним рецептом


Хрусткі креветки темпура – одна з найпопулярніших страв японської кухні, яка підкорила гурманів своєю ніжною текстурою та апетитною скоринкою.

Рецепт креветки темпура дуже простий. Достатньо знати кілька секретів – і ви зможете приготувати ідеальну страву з першого разу.

Креветки темпура: рецепт

Використовуйте крижану воду – це головний секрет хрусткого кляру.

Інгредієнти:

  • 300 г великих креветок
  • 100 г рисового борошна
  • 1 яйце
  • 200 мл крижаної води
  • 1/2 ч. л. солі
  • 400 мл олії – для смаження

Як приготувати креветки темпура:

  1. Креветки почистити, залишивши хвостики. Щоб вони не скручувалися під час смаження, варто зробити по 2-3 неглибоких надрізи на животику та злегка розтягнути їх.
  2. Для кляру в мисці збити яйце з крижаною водою, додайте сіль. Поступово додати борошно, перемішуючи легкими рухами. Важливо не перебити кляр – у ньому можуть залишатися невеликі грудочки.
  3. У глибокій сковороді розігрійте олію.
  4. Вмочіть кожну креветку в кляр, дайте стекти зайвому та одразу викладіть в гарячу олію. Смажте не більше 2 хвилин до приємної золотавої скоринки.
  5. Потім викладіть готові креветки темпура на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.

Подавайте одразу після приготування – темпура найкраще смакує гарячою.

З чим подати креветки темпура

  • Ця страва ідеально поєднується з соєвим соусом, тертим імбиром та редькою дайкон.
  • Також можна подавати з гострим майонезом з васабі, кисло-солодким соусом чи соусом теріякі.
  • А як гарнір, до креветок темпура, чудово підійде варений рис чи овочевий салат.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-19 05:30:00