Україна і світ

Країни G7 попередили білорусь про «величезні додаткові витрати» за підтримку російської агресії

Про це йдеться в заяві міністрів закордонних справ G7, опублікованій на сайті Міністерства закордонних справ ФРН.

У заяві представники країн Великої сімки та Євросоюзу підтвердили своє зобов’язання «притягнути до відповідальності осіб, відповідальних за грубі порушення основних принципів міжнародного права», та знову закликали білорусь припинити сприяти російському вторгненню в Україну.

«Ми повторюємо наш заклик до білоруської влади припинити допомагати росії вести агресивну війну проти України, зокрема дозволяючи ЗС рф здійснювати з білоруської державної території запуски ракет, спрямованих на Україну. Якщо білоруська влада ще більш безпосередньо братиме участь у російській війні, G7 покладе на режим (лукашенка — Ред.) величезні додаткові витрати», — йдеться в заяві глав МЗС країн Великої сімки і представників ЄС.

У документі заявлено про непохитний намір підписантів і далі надавати Україні фінансову, гуманітарну, політичну, технічну та правову допомогу, а також підтримку у сфері оборонної політики, щоб зменшити страждання українського населення і зберегти суверенітет і територіальну недоторканність у межах кордонів, визнаних міжнародним правом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Ми підтримуватимемо Україну так довго, наскільки це буде необхідно», — йдеться в заяві.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-05 16:53:24