Україна і світ

Країни G7 домовилися створити контактні пункти для розслідування воєнних злочинів РФ

Міністри юстиції держав G7 погодилися створити мережу для координації розслідувань військових злочинів в Україні у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням.

— Судовий розгляд звірств, скоєних в Україні, триватиме роки, можливо, навіть десятиліття. Але ми будемо добре підготовлені і будемо наполягати стільки, скільки буде потрібно, – заявив глава Мін’юсту Німеччини Марко Бушманн.

Таке рішення ухвалили за підсумками зустрічі міністрів юстиції G7 у Берліні, в якій також взяли участь спецпрокурори Міжнародного кримінального суду, федеральний прокурор Німеччини та міністр юстиції України Денис Малюська.

У спільній декларації, ухваленій за результатами зустрічі, міністри заявили, що країни G7 забезпечать наявність центрального національного контактного пункту в кожній державі для розслідування міжнародних злочинів.

Бушманн сказав журналістам, що це забезпечить можливість обміну інформацією про докази та правові вимоги між державами та міжнародними організаціями.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У заяві міністрів G7 засуджуються дії Росії в Україні – від убивств цивільного населення до сексуального й гендерно зумовленого насильства, а також підкреслюється необхідність притягнення до відповідальності винних за ці злочини.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-29 22:46:06

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин