Україна і світ

Країни-члени G7 збільшили фінансову підтримку Україні до 39 мільярдів доларів

Під час зустрічі міністрів фінансів та центральних банків країн Великої Сімки було ухвалено рішення про збільшення фінансової допомоги Україні, спрямованої на стабілізацію української економіки, відновлення пошкодженої інфраструктури тощо. 

Вчора в індійському місті Бенгалуру підписано документ про зобов’язання щодо підтримки України до 39 млрд доларів США на 2023 рік. Таким чином міністри фінансів та очільники Центральних банків країн із найбільш розвинутими економіками вирішили відзначити річницю героїчного спротиву української нації російському агресору.

Спільно з міжнародною спільнотою ми залишаємось відданими вирішенню термінових потреб України у фінансуванні, йдеться в документі. Ці значні зобов’язання, за умов їх швидкого надання, дозволять українській державі більш впевнено забезпечити функціонування урядових структур, продовжити надавати основні послуги, стабілізувати економіку та забезпечити проведення відновлювальних робіт на найбільш важливих об’єктах пошкодженої інфраструктури.

Представники Великої Сімки запевнили, що залишаються відданими прихильниками України та принципам міжнародного права, які були зухвало порушені російською федерацією рік тому. Вони засудили агресивні дії росії та вказали на неприпустимість використання нею джерел енергії та продуктів харчування як зброї.

Під час сьогоднішньої зустрічі, яка відбуватиметься в онлайн форматі під головуванням Японії, представники країн-членів G7 планують обговорити наступні заходи щодо підтримки України та посилення санкцій проти росії та інших країн, які сприяють подальшій російській агресії. У зустрічі також планують взяти участь Президент України Володимир Зеленський та Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден. Про це повідомила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр.

Рік тому ця група об’єдналася всього за кілька годин відразу після того, як російські танки увійшли в Україну, нагадала Карін Жан-П’єр. Вона (група. Ред.) об’єдналась для того, щоб накласти безпрецедентні санкції на путіна та його оточення. Ми наполегливо спільно працювали, щоб надати Україні невідкладну допомогу в безпековій, економічній, гуманітарній та енергетичній площині. 

За її словами, Велика Сімка стала сильною опорою для рішучої відповіді російській федерації на її агресію проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підготував Анатолій Бальчос

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-24 15:45:06