Україна і світ

Кожна деталь може розповісти про катастрофу: Ігнат про причини тривалого розслідування трагедії у Броварах

На розслідування причини авіакатастрофи у Броварах, скоріш за все, піде багато часу, адже потрібно вивчити кожну деталь.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

– На жаль, такі трагедії траплялись не лише зараз у МВС, ДСНС, а от у ЗСУ. Як правило, розслідування авіакатастрофи займає багато часу. Це не лише така практика є в Україні, а й у всьому світі, тому що збирають кожну деталь вертольоту, адже кожна деталь може дати більше інформації щодо того, що саме відбулося, – каже речник.

Крім того, він зазначив, що при авіакатастрофі може бути безліч причин, які могли вплинути, зокрема, сукупність факторів.

– Ви ж бачите, що і погодні умови там були не дуже сприятливі. Тому створена комісія визначить всі ці фактори і буде дано, мабуть, оцінку. Це, мабуть, на кілька днів, зрозуміло, що потрібно встановити, деталізувати все, що відбулось у цей день, – говорить Ігнат.

Також він додав, що вертольоти, один з яких впав 18 січня у Броварах, були передані з Європи. За словами Ігната, гелікоптери добре себе зарекомендували, вони надійні. Їх передали для потреб ДСНС, як рятувальні гелікоптери.


Нагадаємо, що вранці 18 січня в Броварах Київської області поруч із дитячим садком та житловим будинком впав гвинтокрил. Внаслідок катастрофи загинуло 14 осіб, зокрема одна дитина.

На борту гвинтокрила перебувало керівництво МВС – міністр МВС Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Усі вони загинули.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Факти ICTV

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-19 13:48:06

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин