Україна і світ

Костюк розповіла, як фраза Слава Україні допомагає визначати росіян за кордоном

Українська тенісистка Марта Костюк на кожному турнірі демонструє свою патріотичну позицію, особливо, коли йдеться про матчі з “нейтральними” спортсменками з Росії та Білорусі.

Напередодні друга ракетка України стала віцечемпіонкою турніру WTA 500 у німецькому Штутгарті, а після матчу подякувала українським вболівальникам на трибунах, сказавши, зокрема гасло Слава Україні! у своїй промові.

Костюк про значення гасла Слава Україні

На пресконференції після фіналу одна з журналісток попросила Марту перекласти англійською сказане нею гасло на корті. Тенісистка переклала, а також вирішила розповісти про важливість гасла Слава Україні!

Зараз дивляться

— Те, що я сказала наприкінці: Слава Україні! Це вираз, який ми говоримо в Україні. Ми говоримо Слава Україні, а люди відповідають: Героям слава. Я й раніше це теж говорила, але це стало більш поширеним, коли почалася війна, – сказала спортсменка.

За словами Марти, це гасло допомагає за кордоном розпізнавати українців. Марта розповіла, що коли люди не відповідають на фразу Слава Україні!, то точно знає, що це громадяни Росії, а не її земляки.

— Коли ми в Монако, а там багато росіян, звісно, й українців. І якщо я бачу когось, кого вважаю українцем, я кажу: Слава Україні! Якщо вони не відповідають, я точно знаю, що це росіяни. Я думаю, що важливо дати це визнання Україні та всьому, через що ми пройшли як нація. Нині дуже важкі часи. І вони залишаються важкими, – сказала Костюк.

Нагадаємо, Марта Костюк зазнала поразки від Олени Рибакіної у фіналі турніру у Штутгарті. Зустріч закінчилася на користь представниці Казахстану з рахунком 6:2, 6:2.

Джерело: Talking Tennis

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-22 18:26:30

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин