Україна і світ

Координаційний штаб використовує усі можливості, щоб зібрати інформацію про полонених захисників

З ініціативи ГО «Штаб підтримки морської піхоти України» у Координаційному штабі відбулася зустріч з об’єднанням родин окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Представник Координаційного штабу звернув увагу на те, що інформація про зниклих безвісти й полонених військовослужбовців збирається у різний спосіб: це й офіційне підтвердження міністерством оборони російської федерації через Міжнародний комітет Червоного Хреста, фото- й відеоматеріали з відкритих джерел, а також свідчення повернених з полону захисників.

Значна кількість цінних відомостей надходить від родичів. Проте частина інформації має обмеження в доступі, тому розголошувати її заборонено. Слід зазначити, що Координаційний штаб самостійно не проводить оперативно-розшукових заходів, цим займаються відповідні уповноважені органи.

Що стосується важкопоранених і важкохворих оборонців, представник Штабу наголосив, що акцент на цій категорії військовослужбовців робиться щоразу під час переговорного процесу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Згідно з Женевськими конвенціями важкопоранених і важкохворих комбатантів російська сторона повинна повернути без жодних умов. Так само без залучення в процеси обміну повинні бути репатрійовані діти, жінки й цивільні заручники, яких країна-агресорка незаконно утримує в місцях несвободи.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-06-07 15:56:54

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин