Україна і світ

Кооперація з членом НАТО: Україна почала серійне виробництво сучасних 120-мм мін

Речниця державного концерну Укроборонпром Наталія Сад під час брифінгу у Києві 15 лютого розповіла про спільне виробництво Україною сучасної 120-мм міни з однією з країн-членів НАТО. За її словами, це – перша така кооперація. 

– На міні все не завершиться, невдовзі ми вам покажемо інші вироби, виголовлені спільно з країнами-партнерами. Цей процес буде системним, бо ми розробляли графіки і маємо домовленості. Нарешті можемо показати, як виглядає ця кооперація на практиці, – розповіла Сад. 

Вона додала, що 120-мм міна є найбільш затребуваним засобом ураження на війні з РФ. Вона вражає ціль з міномету на відстань до 7 км. Радіус уражень – від 25 до 60 м з осколковістю до 250 м. Міна виготовляється за сучасними технологіями, що дозволяє сучасне обладнання наших партнерів. 

Зараз дивляться

– Якщо 82-мм міна – це український продукт, виготовлений на закордонних потужностях, то 120-мм міна це продукт, над виготовленням якого ми працювали спільно. Обидві міни збираються за сучасними технологіями, – зазначила речниця. 

За її словами, назвати країну НАТО, яка співпрацює в розробці, до кінця війни не можна за контрактом та з міркувань безпеки. Проте Сад уточнила, що це одна з центральноєвропейських країн, яка теж певною мірою потерпає від безпекових інформаційних гібридних ризиків. 

Наразі ця кооперація працює винятково на потреби ЗСУ, однак в Укроборонпромі очікують, що по завершенню війни можна буде говорити про те, щоб забезпечувати війська союзників. 

Речниця повідомила, що “дуже скоро” ці міни з’являться на передовій. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Укроборонпром

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-15 16:28:22