Компот з айви на зиму: рецепт та поради
Компот з айви на зиму – не тільки ароматний і смачний, а й корисний! Айва містить багато вітамінів, антиоксидантів та мінералів, які позитивно впливають на наше здоров’я.
Цей напій не тільки втамовує спрагу, а й має легкий заспокійливий ефект, допомагає зміцнити імунітет і підтримати здоров’я шлунково-кишкового тракту. Взимку такий компот нагадує про теплі осінні дні, додаючи затишку та аромату.
Як приготувати компот з айви на зиму та що додати для смаку та аромату – читайте в матеріалі.
Компот з айви на зиму: рецепт
На його основі компоту можна приготувати желе, використовувати як сироп для просочення випічки та додавати в фруктові салати.
Інгредієнти:
- айва – 900 г (приблизно 4 середні плоди)
- цукор – 300 г
- лимонна кислота – 5 г (1 ч. л.)
- вода – 2,5 л
Для покращення смаку до компоту можна додати паличку кориці або кілька гвоздичок. Це надасть напою ще більш насиченого аромату, а також додасть теплої пряної нотки.
Приготування:
- Ретельно вимийте трилітрову банку та кришку з харчовою содою, ополосніть гарячою водою. Стерилізуйте банку на парі протягом 10 хвилин, а кришку — у киплячій воді.
- Айву вимийте гарячою водою, використовуючи м’яку щіточку, щоб змити пухнастий наліт. Наріжте її на четвертинки, видаліть серцевину, а потім розділіть кожну четвертинку на ще кілька часточок.
- Заповніть банку айвою до 1/3 об’єму, влийте окріп та залиште настоятися на 20 хвилин.
- Воду злийте в каструлю, знову доведіть до кипіння і повторно залийте айву. Зачекайте, поки вода охолоне до кімнатної температури.
- Для сиропу, після другого настоювання, воду перелийте назад у каструлю. Додайте лимонну кислоту, цукор, доведіть до кипіння і варіть 2 хвилини.
- Киплячим сиропом залийте айву в банці до самого верху та відразу закатайте.
- Переверніть банку догори дном, укутайте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-12 13:11:00