Україна і світ

Комплекси Гарпун чи ATACMS: чим могли вдарити по військовому аеродромі Саки у Криму

Вдень 9 серпня пролунали вибухи у тимчасово окупованому Криму, після чого спалахнула величезна пожежа на військовому аеродромі Саки у Новофедорівці. Військовий експерт Олег Жданов пояснив, що Збройні сили України могли вдарити по цьому об’єкту з комплексів Гарпун чи ATACMS.

– Те, що ми вдарили, це ясно, але чим – тут може бути кілька версій. Перша – комплекс Гарпун, він протикорабельний, але має можливість потрапляти у наземні цілі. Другий варіант – ATACMS. Якщо згадати четвертий Рамштайн, то пам’ятаєте заяву міністра Резнікова про те, де він сказав, що ми не оголошуватимемо весь список, що має прийти. Ми зробимо це неприємним сюрпризом на полі бою. Цілком можливо, що це може бути такий неприємний сюрприз для російських військ.

Він упевнений, що українські захисники сміливо воюють, і вже незабаром звільнять наш Крим. Для цього необхідно ще потрібно ще трохи часу, заявив Жданов.

– Поразка об’єкта на території Криму – це політичне, а не військове завдання. Ми можемо сміливо воювати та звільняти український Крим.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Військовий експерт вважає, що російські фахівці зможуть точно визначити, якими снарядами чи ракетами вдарили по військовому аеродрому Саки в Новофедорівці.

– Коли був обстріл в Оленівці, вони притягли другого дня з іншого місця осколки снаряда HIMARS, але тільки забули їх протерти. Вони були з іржею, а вона протягом доби явно не з’являється на уламках від ракет. Подивимося, що вони тут знайдуть та скажуть. Навіть нам самим буде цікаво дізнатися, чим точно так вдарили.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-10 00:14:44

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин