Україна і світ

Комісія затвердила переможця конкурсу на керівника САП: ним став детектив НАБУ Клименко

Конкурсна комісія затвердила результати конкурсу на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Ним стане детектив Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Олександр Клименко, який набрав найбільше балів за підсумками конкурсу ще в грудні 2021 року.

У вівторок, 19 липня, після тривалої перерви конкурсна комісія з обрання керівника САП зібралася на засідання в онлайн-форматі.

Ще в грудні 2021 року детектив НАБУ Олександр Клименко отримав 246 балів на конкурсу. Водночас прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк отримав 229 балів.

Проте конкурсна комісія кілька разів не могла затвердити результати конкурсу та переможця. Після піврічної паузи 19 липня результати зрештою затвердили.

Згідно з рішенням конкурсної комісії, детектив НАБУ Олександр Клименко має очолити САП. Водночас Андрій Синюк затверджений на посаду його першого заступника.

Крім того, комісія звернулася до Офісу генпрокурора з проханням надати підтвердження, що переможці конкурсу на посади в САП не мають проблем із люстрацією та корупцією.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Документи щодо нового керівника САП будуть спрямовані на затвердження до Офісу генпрокурора.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-19 14:26:53