Україна і світ

Коли перше враження — оманливе: у США представили модульний бойовий дрон, схожий на цивільний БПЛА

Як інформує офіційний портал Teledyne FLIR Defense (дочірня компанія Teledyne Technologies), що спеціалізується на розробці тепловізорів та датчиків, новий безпілотник був продемонстрований на конференції Сил спеціальних операцій (SOF) у Тампі, Флорида (США), повідомляє АрміяInform.

Американські військові експерти вказують, що Rogue 1 позиціонується як «система вертикального зльоту і посадки нового покоління, що швидко розгортається», і може допомогти збройним силам завдавати точних ударів по різних об’єктах. БПЛА, зокрема, призначений для ураження броньованих та інших цілей наземних загроз.

Rogue 1 оснащений інноваційною вдосконаленою системою підривників, яка обладнана єдиним у своєму роді механічним переривником, що дозволяє безпечно зберігати БПЛА після бойового вильоту і використовувати його повторно, коли попередні цілі скасовані або перервана місія.

Виробник безпілотника зазначає, що він прилаштований для того, щоб оператори могли прикріплювати модульний боєприпас для виконання конкретних завдань із летальним кінцем, призначений для різних типів цілей. Варіанти корисного навантаження включають пенетратор вибухонебезпечної форми (EFP), прямий осколковий снаряд або несмертельний тренажер.

Як відзначають американські військові, Rogue 1 оснащений удосконаленими електрооптичними камерами та тепловізійною камерою FLIR Boson 640+, які забезпечують денну та нічну розвідку, спостереження на великій відстані. Компанія Teledyne FLIR пояснює, що комбінація цього датчика та боєголовки забезпечує точне наведення на ціль.

Час польоту Rogue 1 складає 30 хвилин. При цьому він може розвивати швидкість понад 110 км/год. Дальність польоту становить понад 10 км. Згідно з інформацією Teledyne FLIR, безпілотник може працювати в бойових просторах, де немає GPS.

Дроном легко керувати за допомогою пульта дистанційного керування.

photo1715258951 2

«Новий Rogue 1 наділяє бійців універсальністю, живучістю та смертоносністю, яких вимагають сучасні бойові дії», — сказав доктор Джихфен Лей, виконавчий віцепрезидент і генеральний менеджер Teledyne FLIR Defense.

Він додав: «Завдяки своїй унікальній здатності відновлюватись та повторно використовуватись при зміні умов прицілювання, ця інноваційна платформа також забезпечує збройним силам велику оперативну гнучкість».

У квітні компанія Teledyne FLIR Defense оголосила, що Корпус морської піхоти США відібрав цей безпілотник для безстрокового контракту на постачання Rogue 1 на суму до $249 млн за програмою Organic Precision Fires-Light (OPF-L). Виробник пропонує Rogue 1 як свою платформу OPF-L і поставить морській піхоті стартове замовлення у 127 екземплярів Rogue 1 вже цього літа.

Раніше Teledyne FLIR поставила перші системи Rogue 1 Командуванню спеціальних операцій США для оцінки в рамках програми Ground Organic Precision Strike Systems (GOPSS) і продовжує постачати додаткові системи в даний час.

photo1715258951 3

Довідково: Teledyne Technologies — провідний постачальник сучасних продуктів для обробки цифрових зображень та програмного забезпечення, контрольно-вимірювальних приладів, аерокосмічної та оборонної електроніки, а також інженерних систем. Підприємства Teledyne розташовані, в основному, у Сполучених Штатах, Великій Британії, Канаді, Західній та Північній Європі. Компанія має значний портфель пропозицій безпілотних літальних апаратів — від нанодрону Black Hornet до квадрокоптерів SkyRaider та SkyRanger, а також датчиків StormCaster.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Модульний бойовий дрон Rogue 1 концерну Teledyne. Відео: Teledyne FLIR

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-05-14 09:11:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин