Україна і світ

Киян закликають не купатися у водоймах на Водохреще 2024

Киян закликають утриматися від масових купань на Водохреще, яке цьогоріч відзначається 6 січня, з міркувань безпеки.

Чому варто відмовитися від купання у водоймах на Водохреще

У комунальному підприємстві Плесо наголосили, що будь-які масові заходи та зібрання країна-агресор Росія може використати з метою вчинення провокацій щодо вірян.

– В умовах війни проведення будь-яких масових заходів та зібрань, зокрема релігійних, може бути використано країною-агресором або радикальними угрупуваннями з метою вчинення провокацій стосовно вірян та пересічних громадян, задля дестабілізації соціальної та релігійної ситуації у Києві, – йдеться у повідомленні у Facebook.

Працівники КП Плесо перевірили санітарний стан і радіаційний фон поблизу водойм і на пляжах міста, де на свято Хрещення Господнього традиційно освячують і занурюються в воду. Усі показники у межах норми, зазначили комунальники.

Зараз дивляться

Зазначимо, що у 2024 році віряни вперше відзначатимуть Водохреще 6 січня. Раніше свято припадало на 19 січня, однак з переходом ПЦУ на новий календар, дата змінилася.

Церковне свято присвячене хрещенню Ісуса Христа у річці Йордан. За традицією у цей день освячують воду в церквах, а також у водоймах. Які існують прикмети та заборони на Водохреще – читайте у нашому матеріалі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-05 09:44:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин