Україна і світ

Київ і сім областей України: де можуть екстрено вимикати світло 7 листопада

У компанії Укренерго прогнозують дефіцит в енергосистемі 7 листопада. У цей день відключатимуть світло споживачам у столиці, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях.

– У цих регіонах мережа зазнала найбільших пошкоджень. Для стабільної та збалансованої роботи енергосистеми треба скоротити споживання на 30%, – повідомили в Укренерго.

У повідомленні йдеться, що графіки планових обмежень електропостачання почнуть діяти з 06:00 ранку та до кінця доби.

Також можуть екстрено вимикати електропостачання, щоб уникнути дефіциту та не допустити перенавантаження високовольтної інфраструктури.

– Коли надмірне споживання та загроза перенавантаження мереж минає, замість графіків аварійних відключень продовжують діяти графіки погодинних відключень. З цієї причини електроенергія може зникати не в ті години, які заявлені енергетиками у вашій місцевості, а відключення тривати довше, ніж заявлено, – попередили в Укренерго.

Енергосистема України зазнала масованих ракетних атак 10, 11, 17, 22 жовтня та 2 листопада. Фахівці залучають резервні схеми живлення, щоб якнайшвидше відновити енергоживлення та провести ремонтні роботи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Проте вони не завжди витримують навантаження, тому енергетикам доводиться вдаватися до погодинних та аварійних відключень.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-07 00:31:02

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин