Львівський портал

Катували і незаконно утримували людей: судитимуть працівників Самбірського військкомату

На Львівщині працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо катування та незаконного позбавлення волі 4-х чоловіків у Самбірському районному Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Справу скерували до суду. Про це повідомили в ДБР.

У вересні минулого року до соцмереж потрапило відео побиття у приміщенні центру двох чоловіків. Мешканці Харкова та Кривого Рогу потрапили до військкомату після того, як намагалися незаконно перетнути кордон з Польщею. Їх затримали прикордонники й доправили до військкомату для постановки на військовий облік.

Згодом слідство з’ясувало, що у приміщенні військкомату незаконно утримувались ще двоє чоловіків затриманих на кордоні. В РТЦК їх намагались примусити «добровільно» пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації. Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, двох громадян – 7 днів, четвертого – 2 дні. Військовослужбовець-водій центру бив їх погрожуючи зброєю. Побиття відбувалось під «наглядом» керівника — заступника начальника одного з відділів.

Військовослужбовця-водія обвинувачують у катуванні та незаконному позбавленні волі (ч. 2 ст. 146 та ч. 1 ст. 127 КК України). Заступника начальника Самбірського РТЦК та СП обвинувачують у неприпиненні кримінального правопорушення, що вчиняється підлеглим (ч. 4 ст. 426 КК України).

Обох військовослужбовців звільнили з Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки й зараховані у резерв ЗСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-02-22 13:17:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин