Україна і світ

Карта Курської області на кордоні України та де зараз тривають бої

6 серпня 2024 року стався прорив кордону в Курській області Росії. Де саме розташована Курська область, наскільки вона далеко від України та яка зараз карта боїв у Курській області — читайте на Фактах ICTV.

Карта Курської області на кордоні з Україною

Курська область межує на південному заході з Сумською областю України, на сході — з Воронезькою, на півдні — з Бєлгородською, на північному заході з Брянською, на півночі – з Орловською, на північному сході — з Липецькою областями РФ.

Фото: скриншот /google /maps

Курська область є прикордонною, що полегшує логістику до зони бойових дій, тому тут базується чимало живої сили і техніки ворога.

Також на цій території розташовані стратегічно важливі для РФ об’єкти. Зокрема, Курська атомна електростанція з чотирма енергоблоками загальною потужністю 4 ГВт. Також планується запустити замість неї Курську АЕС-2, яка розташована лише за 60 км від кордону з Україною.

Не менш обговорюваним в мережі в останні дні є місто Суджа, розташоване за 10 км від кордону з Сумською областю.

Деякі експерти вказують на те, що воно може бути важливим через газогін, яким у Європу постачається російський газ. Також Суджа є великим транспортним хабом на шляху до Бєлгородської області, оскільки там проходить пряме залізничне сполучення.

Карта Курської області має такий вигляд:

Фото: скриншот /google /maps

Карта боїв у Курській області

У своєму звіті аналітики ISW заявляють, що українським військовим нібито вже вдалося захопити 45 кв. км території в Курській області. Це 11 населених пунктів, зокрема Миколаєво-Дар’їно, Дар’їно та Свердликово. Також військові нібито діють у Любимівці.

Своєю чергою російські воєнкори стверджують, що бойові зіткнення відбуваються за 15 км від Льгова, біля населеного пункту Кормські Бики на відстані 35 км від кордону України.

Ще 6 серпня у Росії стверджували, що нібито прорив стався у Суджанському і Коренівському районі Курської області. А 7 серпня 2024 року у російських телеграм-каналах писали, що українські військові нібито зайняли прикордонні села Дар’їно, Миколаєво-Дар’їно та Свердликове Курської області. Проте Генштаб ЗСУ спочатку ніяк не коментував цю інформацію ворога.

13 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що під контролем українських військових перебуває 74 населених пункти Курської області Росії.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зазначив, що українські війська просунулися на окремих напрямках від 1 до 3 км, під контроль України взято 40 кв. км. території Курської області.

Стало відомо, що через ситуацію в Курській області, Росії доводиться перекидати війська з Калінінграда і тимчасово окупованих територій України — Херсонської та Запорізької областей, а також із Криму.

За даними аналітиків, російська армія почала рити окопи для будівництва фортифікаційних споруд на південь від міста Льгов Курської області, що за 45 км від кордону з Україною.

Карта Курської області з районами, де ведуться бойові дії, опублікована deepstatemap, має такий вигляд:

Фото: скриншот з deepstatemap

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зверніть увагу, що оновлення інформації про бойові дії у Курській області відбувається із затримками.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 14:34:05