Суспільне мовлення

Капітану повідомили про підозру у побитті підлеглого солдата на Львівщині

32-річному капітану прикордонної служби повідомили про підозру у побитті підлеглого військовослужбовця. Це відбулося 24 червня на полігоні. Про це повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

“Офіцер вдарив солдата, коли побачив, що той справляє природну потребу просто неба — неподалік намету. Так він хотів навчити підлеглого правил поведінки та підвищити власний авторитет серед військовослужбовців”, – встановили працівники ДБР.

Внаслідок удару у солдата Назара Матвіїшина діагностували розрив печінки та забій підшлункової залози. Його прооперували. Наразі він у лікарні.

Офіцеру повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Також подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу – тримання під вартою.

Що відомо про побиття Назара Матвіїшина

28 червня сестра військовослужбовця Назара Матвіїшина повідомила у соцмережах про те, що його побив капітан на полігоні. До госпіталю він потрапив із діагнозом гострий апендицит, проте під час операції лікарі виявили пошкодження внутрішніх органів.

Марта Матвіїшин розповіла у коментарі Суспільному, що написала заяву до військової служби правопорядку.

“Капітан мого брата, який служить у військовій частині, побив його, наніс йому такі травми, які, за попереднім аналізом лікаря, могли бути не сумісними з життям. Його рятували, була кровотеча. Як це сталося: у нього на полігоні був конфлікт після того, як вони приїхали зі Сходу”, — розповіла Марта Матвіїшин.

Речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко у коментарі Суспільному повідомила, що за фактом відкрили кримінальне провадження.

“За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією ч. 5 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень)”, – повідомила речниця.

Санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі. Наразі встановлюють усі обставини інциденту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, під процесуальним керівництвом Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.


Джерело: Суспільне мовлення України