Україна і світ

Как пожарить толстолобика на сковороде: простой рецепт


Сьогодні розкажемо, як посмажити товстолобика, щоб скоринка вийшла хрустка та апетитна, а сама риби без стороннього запаху та соковита.

А ви знали, що товстолобик – риба не лише не дорога, а й дуже корисна. Вона багата на омега-3, вітаміни А, В, D і мінерали, необхідні для здоров’я.

Як посмажити товстолобика на сковороді: рецепт

Для кращого аромату при маринуванні риби, можна додати трішки соку лимона. Він допоможе усунути можливий специфічний запах і додасть ніжного смаку смаженій рибі.

Інгредієнти:

  • товстолобик – 1 кг 300 г
  • борошно пшеничне – 200 г
  • борошно кукурудзяне – 50 г
  • сіль, перець – до смаку
  • олія – для смаження

Як посмажити товстолобика в домашніх умовах:

  1. Почистьте рибу від луски, видаліть нутрощі, ретельно промийте.
  2. Наріжте рибу на стейки товщиною близько 2 см. Це найкращий розмір, щоб риба добре просмажилися і зберегла соковитість.
  3. Для маринування шматки риби посипаємо сумішшю солі та перцю, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин за кімнатної температури.
  4. Поєднайте два види борошна, додайте дрібку солі та гарно запаніруйте у цій суміші шматки товстолоба.
  5. Тепер влийте у сковороду олію та розігрійте її. Викладіть рибу у розігріту олію.
  6. Скільки смажити товстолобика на сковороді – смажте приблизно по 5 хвилин з кожного боку до золотавої скоринки.
  7. Потім вогонь зменште, накрийте сковорідку кришкою і доведіть рибу до готовності ще 3 хвилини.

Смажений товстолобик добре поєднується з різними гарнірами. Найкраще до нього пасують легкі овочеві салати, відварена картопля чи рис. Перед подачею можна прикрасити страву зеленню (петрушкою чи кропом) і викласти скибочки лимона.

Філе товстолобика дуже ніжне, тому приготування на сковороді є одним із найкращих способів зберегти його соковитість та смак. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-14 14:58:00