Україна і світ

Кабмін затвердив порядок проведення аукціонів під час великої приватизації

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні затвердив порядок проведення електронних аукціонів під час продажу об’єктів великої приватизації.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на засіданні уряду.

За його словами, антикорупційна стратегія Кабміну складається з трьох ключових елементів: діджиталізації, дерегуляції та зменшення ролі держави в економіці.

Зараз дивляться

– Останній пункт передбачає, що саме приватний сектор має бути драйвером для відновлення та зростання, а держава має бути лише його надійною опорою. Тому уряд продовжує реформу корпоративного управління та приватизацію, – зазначив Шмигаль.

Він уточнив, що лише від початку 2023 року під час малої приватизації вдалося залучити на відкритих аукціонах 747 млн грн. Тепер Кабмін вирішив врегулювати правила проведення великої приватизації.

– Уряд затверджує порядок проведення електронних аукціонів під час великої приватизації. Робимо процес більш прозорим, конкурентним і результативним, – наголосив Шмигаль.

Як уточнив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, затверджений сьогодні порядок визначає:

  • механізм проведення електронних аукціонів щодо обʼєктів великої приватизації з використанням електронної торгової системи;
  • механізм встановлення переможця за підсумками електронного аукціону;
  • розмір та порядок внесення плати за участь в аукціоні.

Як відомо, в Україні з 1 вересня минулого року запустили малу приватизацію, попри повномасштабну війну.

Водночас Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким в Україні не проводилися аукціони з продажу об’єктів великої приватизації під час війни. Тепер Кабмін планує запустити велику приватизацію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-21 19:44:08

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин