Україна і світ

Кабачки з печерицями на зиму: рецепт приготування

Кабачки з печерицями на зиму – чудова ідея урізноманітнити наш зимовий раціон.

Кабачки – овоч низькокалорійний, багатий на вітаміни та мінерали. Вони містять вітамін С, вітамін А, калій, магній та фолієву кислоту. Кабачки сприяють поліпшенню травлення та нормалізації обміну речовин.

Печериці також є цінним джерелом корисних речовин. Вони містять білок, вітаміни групи В, вітамін D, мікроелементи, такі як залізо, калій, цинк та селен. Печериці сприяють покращенню стану шкіри та підтримці нормальної роботи серцево-судинної системи.

Простота приготування та доступність інгредієнтів роблять цей рецепт закуски з кабачками та шампіньйонами ідеальним для домашньої консервації.

Сподіваємось, рецепт стане вашим улюбленим. Отже, розпочнемо приготування.

Як приготувати кабачки з печерицями на зиму

Закуска буде виглядати дуже апетитно, якщо моркву натерти на тертці для моркви по-корейськи.

Інгредієнти на 5 банок об’ємом 0,5 літра:

  • кабачки – 1,5 кг
  • печериці – 1 кг
  • морква – 1 шт.
  • цукор – 130 г
  • оцет – 100 мл
  • сіль – 1 ст. л.
  • олія – 250 мл
  • томатна паста – 2 ст. л. чи томатний соус – 4-5 ст. л.
  • перець чилі – 1 шт.
  • часник – 5-6 зубків

Кабачки з печерицями на зиму: рецепт покроково

  1. Кабачки та гриби гарно миємо. Кабачки нарізаємо кружальцями, півкружальцями чи кубиками. Печериці нарізаємо на тонкі пластинки. Моркву чистимо та натираємо. Підготовлені овочі викладаємо у каструлю.
  2. Готуємо заправку. У невеликій глибокій мисочці поєднуємо цукор, оцет, сіль та олію. Додаємо томат і перемішуємо.
  3. Поливаємо заправкою овочі та перемішуємо. Залишаємо на 30 хвилин за кімнатної температури.
  4. Потім каструлю з овочами ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо і готуємо 10 хвилин.
  5. Тим часом часник чистимо, миємо та пропускаємо через прес.
  6. Перець чилі (без насіння), розрізаємо на 4 частини та викладаємо у підготовлені півлітрові банки.
  7. Додаємо до овочів часник, перемішуємо та готуємо ще близько 1 хвилини.
  8. Розкладаємо кабачки з печерицями у банки та стерилізуємо звичним для вас способом близько 20 хвилин.
  9. Гарячі кабачки з печерицями на зиму відразу закатуємо, перевертаємо та залишаємо, щоб охололи. Можна банки накрити теплою ковдрою.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-05 17:38:53