Україна і світ

Ічкерія буде вільною країною, як тільки Путіна не стане – Данілов

Після того, як не стане російського диктатора Володимира Путіна, Чеченська Республіка Ічкерія буде вільною країною.

Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов в інтерв’ю виданню Українська правда.

– Як тільки не стане Путіна, Ічкерія стане вільною країною. Чи то з Кадировим, чи то без Кадирова, повірте, це відбудеться обов’язково і дуже-дуже швидко. Тому що це – окрема країна, яка не має відношення до РФ від слова зовсім, – наголосив Данілов.

Він розповів про домовленість, яка існує між Кремлем та главою Чечні Рамзаном Кадировим: Путін дає йому все, чого той забажає – гроші, преференції, ордени тощо. Натомість Ічкерія залишається в складі Росії.

Данілов звернув увагу, що в РФ, окрім російської армії, окремо існує “армія Кадирова”.

– Якщо Путін не дав би повну свободу дій, не дозволяв би Кадирову та всім його спільникам безкарно робити все, що їм заманеться в будь-якому місті РФ, тоді б Ічкерія давно повстала і була уже вільною, – переконаний секретар РНБО.

Данілов зазначив, що диктатор Путін насправді боїться Кадирова. За його словами, всі знають, що саме господар Кремля віддав команду вбити батька голови Чечні.

– Усі знають, в тому числі Кадиров, що саме Путін дав команду убити батька Кадирова. І по законах, які є в цього народу, має бути обов’язкова відповідь. Чому це Кадиров не робить, вже окрема розмова. Насправді Путін боїться Кадирова. Тому що це людина, яка може створити йому дуже величезний клопіт, – пояснив Данілов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ще на початку листопада аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) розповідали, що власник ПВК Вагнера Євген Пригожин та лідер Чечні Рамзан Кадиров залишаються незалежними фігурами в Росії. Все через те, що Володимир Путін залежний від їхніх найманців на полі бою в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-19 16:39:44

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин