Україна і світ

Гуляш зі свинини: як приготувати та скільки часу варити, щоб вийшов ідеальним


Ми знаємо, як приготувати гуляш зі свинини, щоб він вийшов смачним, поживним та апетитним! Гуляш зі свинини – це ідеальна страва, яка підійде до будь-якого гарніру!

Рецепт приготування гуляшу зі свинини, які додаткові інгредієнти додати, та скільки часу тушкувати – читайте в нашому матеріалі.

Скільки часу варити гуляш зі свинини

Гуляш зі свинини варто тушкувати приблизно 1-1,5 години. Це час, необхідний для того, щоб м’ясо стало м’яким, а підлива – густою та насиченою. Якщо ви використовуєте м’ясо молодої свинини, час приготування може скоротитися до 50 хвилин.

Як приготувати гуляш зі свинини: рецепт

Експериментуйте з гарнірами та додатковими інгредієнтами, щоб зробити її ще цікавішою.

Інгредієнти:

  • свинина (лопатка чи шия) – 700 г
  • цибуля – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • томатна паста – 2 ст. л.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • часник – 2-3 зубки
  • борошно – 1 ст. л.
  • вода чи бульйон – 500 мл
  • лавровий лист – 2 шт.
  • паприка – 1 ч. л.
  • сіль, чорний перець – до смаку
  • олія для смаження – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Наріжте м’ясо кубиками середнього розміру. Цибулю та моркву – дрібними кубиками, а перець – смужками.
  2. У глибокій сковороді розігрійте олію. Додайте свинину та обсмажте до рум’яної скоринки. Перекладіть м’ясо на тарілку.
  3. У тій самій сковороді обсмажте цибулю з морквою близько 10 хвилин. Наприкінці приготування додайте болгарський перець та готуйте ще 5 хвилин.
  4. Перелийте у сковороду томатну пасту, розведену водою чи бульйоном (на 2 ст. л. томатною пасти беремо 1 склянку рідини). Перемішайте та тушкуйте 5-7 хвилин.
  5. Викладіть у сковороду обсмажене м’ясо, посипте його борошном, добре перемішайте.
  6. Влийте воду або бульйон, додайте лавровий лист, паприку, сіль і мелений перець. Зменште вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте годину.
  7. За 10 хвилин до готовності додайте пропущений через прес часник.

За бажанням, при подачі до столу, прикрасьте страву свіжою зеленню.

Гуляш зі свинини з підливою: ідеальний гарнір

Ця страва чудово поєднується з багатьма гарнірами:

  • Картопляним пюре – ніжна картопля підкреслить ароматну підливу.
  • Відвареним рисом – абсорбує соус і робить страву ще соковитішою.
  • Гречкою – ситний та корисний варіант.
  • Макаронними виробами – класичне поєднання, яке завжди актуальне.

Що додати у гуляш зі свинини для смаку та аромату

  • Овочі. Кабачки чи баклажани додадуть легкості.
  • Гриби (печериці або лісові) зроблять смак більш насиченим.
  • Корінь селери чи пастернак підкреслять аромат.
  • Спеції. Копчена паприка додасть легкого димного аромату. Чебрець або орегано зроблять гуляш більш ароматним. Перець чилі для поціновувачів пікантних страв.
  • Додаткові інгредієнти. Червоне сухе вино – кілька ложок для багатого смаку. Сметана – для ніжної кремової текстури.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-23 12:33:00