Україна і світ

Грошова допомога для врятованих із зони підтоплення: Верещук назвала розмір

Евакуйовані із зони підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС мають право на грошову допомогу від держави, заявила в ефірі телемарафону Єдині новини заявила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

– Уже понад 2,5 тис. людей вивезено, вони їдуть і самотужки, потягами, і основне щодо зони нашої відповідальності – це забезпечити їх грошовою допомогою, яку виділяє держава кожному, хто залишає зону лиха. Ми веземо людей до Хмельницького, Львова, Києва, – розповіла вона, відповідаючи на запитання ведучої Вікна-новин Яни Брензей.

За її словами, станом на сьогодні держава виділяє 2 000 грн – на працездатну особу і 3 000 грн – на дитину, а також 2 200 грн додатково – від міжнародних партнерів.

– Щоб отримати ці гроші, треба зателефонувати на гарячу лінію ОВА, на гарячу лінію Мінреінтеграції – 1548, а також на всіх вокзалах – наприклад, у Миколаєві на автовокзалі та залізничному – є пункти прийому таких громадян. Там працюють, зокрема і представники міжнародних організацій, – пояснила Верещук.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-09 12:44:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин