Україна і світ

Глави МЗС G7 засудили випробування балістичних ракет Північною Кореєю

Міністри закордонних справ країн G7 – Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії, США та високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель засудили випробування міжконтинентальних балістичних рекет КНДР. На їхню думку, такі дії  підривають Північної Кореї регіональний та міжнародний мир та безпеку.

Про це повідомляють на сайті британського уряду.

– Ми підтверджуємо вимогу, щоб Північна Корея повністю відмовилася від своєї ядерної зброї, існуючих ядерних програм та будь-яких інших програм створення зброї масової поразки та балістичних ракет. Ми закликаємо Північну Корею вести конструктивну дипломатію у напрямку денуклеаризації та прийняти неодноразові пропозиції щодо діалогу, висунуті Японією, США та Південною Кореєю, — йдеться у заяві.

Міністри наголосили, що безрозсудна поведінка Північної Кореї вимагає швидкої та об’єднаної відповіді з боку міжнародної спільноти, включаючи серйозні заходи з боку Ради безпеки ООН.

Зараз дивляться

Нагадаємо, 18 лютого Північна Корея запустила балістичну ракету великої дальності після того, як США та Південна Корея оголосили про майбутні спільні військові навчання.

9 березня Північна Корея запустила балістичну ракету малої дальності в напрямку Жовтого моря.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вранці 19 березня КНДР здійснила новий пуск балістичної ракети малої дальності зі свого західного узбережжя в бік Японського моря.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-19 17:48:02

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин