Україна і світ

Глава МЗС Литви закликав країни НАТО надати Україні танки

Країни НАТО повинні ухвалити політичне рішення відправити в Україну сучасні бойові танки, щоб дати Києву військову перевагу проти окупаційних російських військ взимку.

Таку заяву зробив глава МЗС Литви Габріеліус Ландсбергіс у вівторок, 29 листопада, під час зустрічі глав МЗС НАТО у Бухаресті.

— Я спілкувався з кількома військовими експертами, і я чую відповідь, що якщо ми надамо танки до зими, скажімо, до січня, це може мати значення, — сказав він.

Він сказав, що українська влада повідомила його, що має пілотів, здатних керувати бойовими танками НАТО, припускаючи, що деякі з них уже пройшли відповідну підготовку на території країн Північноатлантичного договору.

— Моє послання колегам-міністрам закордонних справ на сьогоднішньому засіданні НАТО просте: зберігайте спокій і дайте танки, – написав Ландсбергіс у Twitter.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сьогодні у Бухаресті було заплановане засідання міністрів закордонних справ країн НАТО, під час якого мали обговорити шляхи посилення підтримки України та інших партнерів, які стикаються з тиском Росії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-29 21:38:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин