Україна і світ

Гітару Джона Леннона продали на аукціоні за рекордну суму

Гітару Джона Леннона моделі Hootenanny продали на аукціоні за рекордну суму у порівнянні з іншими музичними інструментами гурту The Beatles.

Втрачена гітара Джона Леннона пішла з молотка

Інструмент, виготовлений у Німеччині компанією Framus, продали за $2,85 млн. Імʼя людини, що придбала 12-струнну акустичну гітару не розголошується.

Цей інструмент ніхто не бачив протягом пів століття з того часу, як Леннон зіграв на ній для фільму Help! та альбому Rubber Soul. Потім музикант подарував її учаснику дуету Peter & Gordon Гордону Воллеру. Той віддав її своєму менеджеру, який щасливо закинув гітару на горище свого будинку та забув про неї.

Зараз дивляться

Вже десятки років по тому, нові власники оселі знайшли інструмент та виставили на аукціон, що відбувся у нью-йоркському Hard Rock Cafe. Покупець придбав її, зробивши ставку телефоном.

– Ми дуже раді і пишаємося тим, що встановили новий світовий рекорд, продавши втрачену гітару Джона Леннона. Вона є не лише частиною музичної історії, але й символом його безсмертної спадщини. Цей безпрецедентний продаж є свідченням вічної шани та уваги до музики The Beatles і Джона Леннона, – зазначив виконавчий директор аукціонного дому Julien’s Auctions Девід Гудман.

Перш ніж виставити лот на торги, походження інструменту підтвердили за допомогою експертів.

У 2015 році з молотка пустили ще одну гітару Леннона моделі J-160E Gibson, яку у нього вкрали. За неї дали $2.4 млн. Також аукціонний дім продав барабанну установку, якою користувався Рінго Старр за $2,2 млн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-30 19:53:05