Україна і світ

Генерал США розповів, навіщо Путін погрожує світу ядерною зброєю

Погрози президента Росії Володимира Путіна застосувати ядерну зброю покликані шокувати західних союзників України і змусити їх відмовитися від підтримки.

Про це заявив американський генерал Веслі Кларк у коментарі одному з видань.

– Я думаю, що, перш за все, пан Путін програє, і він це знає. Він бачить кінцеву точку як для його дій в Україні, так і для свого правління в РФ. І тому він все більш відчайдушно намагається втриматися і досягти хоч якогось успіху. Тому проведення фейкового референдуму в Луганську і Донецьку і, можливо, в Херсоні – це намагання змусити більш серйозно ставитися до його загрози застосувати ядерну зброю, – зазначив він.

За словами Кларка, малоймовірно, що очільник Кремля застосує ядерну зброю під час війни з Україною.

– Але якщо він анексує ці області й скаже, що “матушкє Росії” загрожує небезпека, то він думає, що світ, можливо, буде сприймати це як більш реальну загрозу, – додав генерал.

Кларк наголосив, що Путін таки здатний натиснути червону кнопку.

– Він поки що не використовує ядерну зброю. Ми завжди знали, що він здатен на все, і він може її використати. Ми знаємо з наших досліджень війни, що кілька одиниць тактичної ядерної зброї не змінять битву. Сотні – так, – каже він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Застосування ядерної зброї – це шоковий ефект. Саме на це вона і розрахована. І в такому випадку загроза покликана шокувати західних союзників і змусити їх не підтримувати Україну.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-28 23:32:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин