Україна і світ

Еліна Світоліна вийшла до 1/8 фіналу Ролан Гаррос 2024

Перша ракетка України Еліна Світоліна вийшла до 1/8 фіналу турніру серії Grand Slam Ролан Гаррос-2024.

У матчі третього кола українка у двох сетах перемогла румунку Ану Богдан з рахунком 7:5, 6:2.

Світоліна обіграла Богдан на Ролан Гаррос

Тенісистки провели на корті 1 годину та 31 хвилину, за які Еліна чотири рази подала навиліт, припустилася трьох подвійних помилок та використала сім із десяти брейкпойнтів.

Зараз дивляться

У першому сеті Еліна першою програла на своїй подачі, але відповіла двома брейками у відповідь. За рахунку 5:3 вона подавала на сет, але дозволила суперниці взяти її подачу. Втім за рахунку 6:5 Світоліна оформила брейк і повела у партії.

У другому сеті тенісистки обмінялися брейками, після чого за рахунку 2:1 гру зупинили через дощ. Після поновлення матчу Світоліна взяла три подачі Богдан, віддавши одну свою румунці.

Це була друга очна зустріч тенісисток – у попередньому матчі перемогу святкувала Богдан у межах Кубка Біллі Джин Кінг. Таким чином за свою кар’єру Світоліна вшосте зіграє на стадії четвертого раунду Ролан Гаррос і боротиметься за п’ятий чвертьфінал.

Наступною суперницею Еліни буде четверта ракетка світу Олена Рибакіна з Казахстану. Їхня попередня зустріч відбулася 2021 року в матчі за третє місце на Олімпіаді в Токіо – тоді перемогу здобула українка.

У попередньому раунді Світоліна обіграла господарку кортів Діан Паррі у двох сетах.

В одиночному розряді Ролан Гаррос Світоліна залишилася єдиною представницею України. Після вильотів із турніру Лесі Цуренко, Ангеліни Калініної та Марти Костюк ракетку на Ролан Гаррос зачохлила й Даяна Ястремська у третьому колі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-01 22:07:47