Суспільне мовлення

Еліна Світоліна та Сергій Стаховський провели майстерклас із тенісу у Львові

У Львові близько 450 дітей віком від 6 до 16 років прийшли на майстерклас українських тенісистів Еліни Світоліної та Сергія Стаховського. Мета заходу – підтримати юних спортсменів і надихнути їх на нові перемоги та досягнення.

Про це Суспільному розповіла тенісистка Еліна Світоліна.

10-річний Костянтин — учасник майстеркласу. Він займається тенісом чотири роки він займається тенісом.

“Не треба здаватися, і навіть якщо в тебе якась помилка, треба далі над нею працювати. Мені дуже сподобалося і я був дуже здивований, що побачу саме Світоліну”, — каже Костянтин.

У майстеркласі взяли участь і військові, які проходять реабілітацію. Володимир Рудковський до повномасштабного вторгнення був керівником спортивної організації. У 2022 році долучився до війська, був командиром роти. Під час штурму в Запорізькій області втратив частину стопи.

Майстер-клас Еліни Світоліної й Сергія Стаховського, 28 лютого 2024. Фото: Єлісавета Сілаєва / Суспільне Львів

“Івенти такого характеру мають великий позитивний вплив не тільки для нас, для соціалізації й бачення того, що відбувається в принципі в цивільному житті, але й для тих маленьких кнопок, які зараз будуть грати. Це наше майбутнє, ми маємо все для них робить”, — розповів Володимир Рудковський.

Еліна Світоліна та Сергій Стаховський не вперше проводять майстеркласи з тенісу в Україні. На майстерклас сьогодні, 28 лютого, зареєструвалося близько 450 дітей.

Еліна Світоліна й Сергій Стаховський, 28 лютого 2024.

Еліна Світоліна й Сергій Стаховський, 28 лютого 2024. Фото: Єлісавета Сілаєва / Суспільне Львів

“Оці заходи, що ми робимо, передають мотивацію. Це найголовніше, тому що зараз дуже складно їм жити в таких умовах, і це дуже важливо, щоб давати їм поштовх на майбутнє, щоб вони продовжували грати, щоб вони продовжували насолоджуватися тенісом і щоб мали мрію”, — каже Еліна Світоліна.

“Дуже шкода, що мало часу, всі вони хочуть більше, в нас просто немає фізичної такої можливості, тому воно все дуже швидко йде. Хоч щось ми не маємо забрати, цю емоцію, щоб вони продовжували”, — додає Сергій Стаховський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Еліни Світоліної, незабаром такі майстеркласи планують проводити в інших містах України.


Джерело: Суспільне мовлення України