Україна і світ

Дюплантіс побив світовий рекорд у стрибках із жердиною, який встановив на Олімпіаді

Фото: Getty Images

Шведський стрибун із жердиною Арман Дюплантіс побив світовий рекорд у дисципліні, який він встановив на літніх Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Загалом для шведського легкоатлета це вже третє перевершення світового рекорду у цьому сезоні. Цього разу він виграв етап Діамантової ліги у Польщі показавши результат 6.26 метра.

Дюплантіс знову оновив світовий рекорд

Арман Дюплантіс вчергове оновив світовий рекорд у стрибках у висоту. Попередній, який він встановив на Олімпіаді-2024, він покращив на один сантиметр.

Зараз дивляться

Першу спробу на 6.26 метрів швед не реалізував, але зробив це у другій.

Зазначимо, що між двома останніми світовими рекордами Армана минуло лише 20 днів.

— Я знав, що відчуваю себе добре, а погодні умови були абсолютно ідеальними для стрибків у висоту. Вітру не було зовсім, було тепло. Все залежало лише від мене, щоб стрибнути високо. Я знав, що сьогодні це можливо, я відчував своїм тілом, що світовий рекорд можливий, – розповів Дюплантіс у коментарі SVT Sport.

Вперше цього року Дюплантіс побив власний світовий рекорд 20 квітня під час Діамантової ліги в Китаї, стрибнувши на 6,24 м, а на Олімпіаді в Парижі виграв золото із результатом 6,25 м.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дюплантіс залишається незмінним володарем світового рекорду з лютого 2020 року. Відтоді швед десять разів оновлював його на відкритому повітрі та в приміщенні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-25 22:53:02