Львівський портал

Два бернських трамваї для Львова вже в Україні

У ЛКП «Львівелектротранс» повідомили, що перші два подаровані Львову бернські трамваї вже на території України. Зараз вагони проходять процедуру розмитнення, опісля їх доставлять на територію вагоноремонтних майстерень міста. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Зокрема, до кінця року Львів очікує отримати ще чотири бернські трамваї. Решту п’ять вагонів місто має отримати вже з березня 2025 року. 

«Команда міста спільно з ЛКП «Львівелектротранс» працювала над цим з 2022 року. І це великий результат, адже у час війни Львову вдається оновлювати рухомий склад громадського транспорту без залучення бюджетних коштів. Переобладнувати вагони не потрібно, оскільки ширина колій в обох містах однакова. Перед виходом електротранспорт має пройти випробування та отримати українську сертифікацію. Ну і вагони – їх маємо обладнати системою безготівкової оплати», – зазначив директор департаменту міської мобільності ЛМР Олег Забарило. 

Він також нагадав, що окрім рухомого складу, в проєкт входить й передача запчастин та супутніх інструментів, навчання технічного персоналу та проведення комплексного аналізу трамвайної інфраструктури.

Попередньо, планують запустити ці трамваї на маршрути №1 та №7 для зменшення інтервалів руху та забезпечення доступності електротранспорту. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що до кінця 2024 року Львів безкоштовно отримає 11 вживаних трамваїв Bernmobil. Їх передає швейцарське місто Берн. Вісім із цих трамваїв є справні, а три передбачені на запчастини.  

Окрім цього, 29 травня Львів отримав перший з 12 подарованих трамваїв КТ4D з Берліна. Станом на 30 серпня у Львові курсує вже чотири берлінських трамваї. А нещодавно запустили ще один трамвай. 

Окрім цього, ще одне швейцарське місто Базель безкоштовно передасть Львову до 25 вживаних великих трамваїв з низькопідлоговою секцією. Поставку перших вагонів очікують на початку 2025 року. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-08 15:42:01