Україна і світ

Думала, що симулює психічну хворобу: суд покарав фельдшерку, яка не запобігла самогубству військової

Яворівський районний суд Львівщини визнав винною у недбалому ставленні до військової служби фельдшерку медпункту однієї з військових частин Оксану Б.

Неадекватну поведінку військовослужбовиці вважали симуляцією

У постанові суду вказується, що у вересні 2023 року фельдшерка не забезпечила обстеження сержантки, яка демонструвала дивну поведінку, не повідомила начальника медпункту про неадекватну військовослужбовицю. У результаті, та вночі вчинила самогубство.

Обвинувачена провину не визнала та заявила, що лікарі вважали, що військова симулює психічну хворобу. До того ж сама Оксана не бачила в цей день сержантку і не могла нічого сказати про те, наскільки дивною була її поведінка.

Про це фельдшерку телефоном повідомив черговий частини, до якого й привели військову, що неадекватно поводилася.

Черговий зателефонував фельдшерці і висловив думку, що сержантка потребує обстеження чи лікування в психіатричній лікарні.

Оксана Б. відповіла йому, що у місцевій лікарні немає спеціалізованого відділення, а для лікування у психіатричній лікарні у Львові потрібне направлення начальника медичної служби.

Фельдшерка продиктувала черговому частини телефон начальника медпункту.

Проте, ні фельдшерка, яка вважала, що то не її відповідальність, ні черговий частини так і не зв’язалися з начальником медичної служби.

Допомоги не надали, начальнику медслужби не повідомили

Можливо, зробили б це вранці, проте, вночі сержантку знайшли повішеною на території військової частини.

Оксана Б. розповіла, що напередодні самогубства сержантка повернулась з навчань за кордоном, вона була на огляді у лікарів медпункту і вони вважали, що військова симулює психічну хворобу, тож немає потреби у її госпіталізації.

Проте, прокурор наголосив, що після повідомлення про дивну поведінку військової обвинувачена мусила вжити заходи із надання їй медичної допомоги та повідомити начальнику медпункту, незважаючи на пізній час.

Суд визнав фельдшерку винною у недбалому ставленні до військової служби і призначив їй 17 тис. грн штрафу.

Джерело: ZAXID.net

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-18 14:38:14

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин