Львівський портал

Дуда каже, що зернове питання «слід вирішити на політичному рівні»

Президент Польщі Анджей Дуда запропонував розв’язання зернового питання з Україною, наголосивши, що «Варшава не зможе сама вирішити проблему». Про це повідомляє Радіо Свобода.

Президент Польщі Анджей Дуда запропонував розв’язання зернового питання з Україною, наголосивши, що «Варшава не зможе сама вирішити проблему».

«Нам потрібно розв’язати цю проблему (зернове питання – ред.), але Польща не зможе вирішити її самостійно, бо якби ми спробували обмежити потік української продукції до Європейського союзу, ми б порушили правила Співтовариства», – зазначив він.

Дуда наголосив, що проблема зернового питання «має бути вирішена на політичному рівні».

«Тому Брюссель має знайти умови, які також захистять країни-члени від ситуації, в якій ми перебуваємо сьогодні. Ця проблема має бути вирішена на політичному рівні», – заявив він.

Як відомо, польські аграрії протестують на кордоні з Україною з 9 лютого. Вони періодично блокують рух вантажівок, а згодом навіть взялись за приватні авто та автобуси.

Протестувальники висипали українське зерно на дорогу, влаштовували провокативні акції з російським підтекстом.

В ніч на 25 лютого в Польщі було наймасштабніше пошкодження української агропродукції – на залізниці розсипали 160 тонн українського зерна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-15 14:53:00

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин