Україна і світ

Дружба між Росією та Китаєм має межі – Боррель

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель заявив, що “дружба” між Китаєм і Росією має межі, і що Європа повинна вітати будь-які спроби Пекіна дистанціюватися від війни Москви після повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це заявив Верховний представник Європейського Союзу Жозеп Боррель, слова якого наводить The Guardian.

Він сказав, що Китай “не перетнув жодної червоної лінії для нас”, додавши, що пропозиції Пекіна щодо припинення війни свідчать про те, що він не хоче повністю зближуватися з Росією.

Зараз дивляться

Хоча Китай встановив тісні економічні та дипломатичні зв’язки з Росією, він не створив військового союзу з Москвою і не постачав їй зброю, щоб допомогти у війні в Україні, сказав Боррель.

– Ця безмежна дружба, здається, має певні межі, – сказав він.

Він сказав, що Китай “не перетнув жодної червоної лінії для нас”, додавши, що пропозиції Пекіна щодо припинення війни свідчать про те, що він не хоче повністю зближуватися з Росією. За його словами, Китай хоче відігравати роль “фасилітатора”, а не посередника.

ЄС повинен вітати це, сказав Боррель, навіть якщо західні чиновники чітко дали зрозуміти, що не розглядають ініціативу Пекіна як повноцінний мирний план.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Оскільки Росія привітала пропозиції Китаю, “Китай виступає в ролі, яку, на мою думку, ми повинні просувати”, сказав він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-25 03:10:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин