Львівський портал

Дрони ГУР атакували російську загоризонтну РЛС «Контейнер» у Мордовії, – ЗМІ

Українські безпілотники 17 квітня повторно атакували військову частину рф у російському місті Ковилкіно, що в Республіці Мордовія. Вдалося уразити радіолокаційну станцію «Контейнер». Про це повідомляє hromadske з посиланням на джерело в українській розвідці.

Як зазначив співрозмовник, дрони атакували 590 окремий радіотехнічний вузол військової частини 84680. Це була операція Головного управління розвідки Міноборони України.

Під ударом опинилася двокоординатна загоризонтна РЛС «Контейнер» нового покоління. Це обладнання входить до системи розвідки та попередження про повітряно-космічний напад.

Це був повторний удар по цій РЛС: українські дрони вже атакували її 11 квітня. У військовій частині тоді пошкоджень зазнала будівля, де раніше був командний пункт. Від Ковилкіно до кордону з Україною понад 600 кілометрів.

Зранку 17 квітня у російському Міноборони заявили про збиття безпілотника над Мордовією.

Як пише «Мілітарний», перший зразок РЛС «Контейнер» росіяни спорудили в місті Ковилкіно у Мордовії у 2000-2002 роках. У населеному пункті розміщується приймальна частина та основна апаратурна частина РЛС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-17 13:50:31

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин