Україна і світ

До вечора тимчасово окупована Гола пристань буде повністю під водою – міськрада

Тимчасово окуповане містечко Гола пристань вже затоплене на 85%, а до кінця доби може сягнути й усіх 100%. 

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині Новини повідомила керівниця  Голопристанської міської військової адміністрації Світлана Лінник.

За її словами, рівень води вже сягає понад 3,5 метра. Чиновниця зазначила, що, за приблизними підрахунками, на час окупації, до моменту підриву Каховської ГЕС в місті залишалося до 6 тисяч людей.

– Пік повені очікується до кінця цієї доби. Потім, маємо надію, що вода стабілізується і піде трохи на спад  наступної доби. Майже вся Гола Пристань буде під водою, – сказала вона.

Лінник зазначила, що сьогодні трохи запрацювала евакуація людей –  організувався “так званий МЧС від окупантів, а також залучені плавзасоби від населення”. 

Керівниця адміністрації заначила, що місцеві мешканці самоорганізовуються і якщо мають плавзасоби, в тому числі надувні, то евакуюються самі й допомагають іншим. При цьому розповіла, що в місті дуже поганий телефонний зв’язок. 

 – Ловить сигнал інколи на дахах, де перебувають люди, але з більшістю людей немає зв’язку. Вчора ще був російський зв’язок доступний і Інтернет, але сьогодні є Інтернет  лише через мобільний зв’язок українських операторів, –  повідомила Лінник.

Вона закликала жителів міста евакуюватися при будь-якій можливості.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-07 17:55:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин