Суспільне мовлення

“До 11 грудня це не є підставою для проїзду”: у Львові валідатори в громадському транспорті можуть стягувати гроші

У Львові вже увімкнули валідатори у громадському транспорті. Так технічна служба перевіряє, як вони працюють. Наразі користуватися ними можуть тільки пільговики. Якщо ж звичайний пасажир спробує оплатити проїзд через “ЛеоКарт” до 11 грудня, з картки зніме гроші, але поїздка не буде завалідованою.

Про це сьогодні, 4 грудня, під час засідання постійної депутатської комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності Львівської міської ради повідомив директор департаменту департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

За його словами, якщо пасажир, який вже придбав “ЛеоКарт”, сплатить нею за поїздку цього тижня, то ця поїздка ще не вважатиметься оплаченою. При цьому гроші людині не повернуть.

“Якщо людина сплатила, то це вона зробила на свій страх і ризик. Коли ми запускали продаж карток, то анонсували, що до 11 грудня вони не є підставою для проїзду. Я попереджав, що до 11 числа кошти можуть стягуватися, але це не буде вважатися підставою для проїзду”, — каже Олег Забарило.

Водночас Олег Забарило спростував чутки, що валідатор може стягувати кошти на відстані. Чиновник стверджує, щоби оплатити за проїзд, карточку треба притулити до валідатора.

“Якщо притулити картку до валідатора, то засвічується зелена галочка. Це означає, що за поїздку сплачено. А якщо відійти від валідатора або якщо швидко приставити і забрати, то висвітлюється зелений хрестик, що свідчить про незавалідовану поїздку”, — зазначає посадовець.

Також, за його словами, до 10 грудня будуть продавати паперові місячні абонементи на проїзд у електротранспорті Львова. Діятимуть вони рівно 30 днів. Потім абонементів на проїзд у громадському транспорті міста тривалий час не буде.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“В електротранспорті ми переглядаємо вартість абонементів. Але, щоб не збурювати мешканців, залишаємо це до прийняття окремого рішення”, — додає він.


Джерело: Суспільне мовлення України