Україна і світ

День подяки волонтерам: як актори і телеведучі допомагають ЗСУ та українцям

Сьогодні, 20 квітня, світ відзначає День подяки волонтерам – людям, які самовіддано творять добро, підтримують тих, кому терміново потрібна допомога.

Внесок українських волонтерів не переоцінити: з початку війни 2014 року вони допомагають військовим і країні, а після повномасштабного вторгнення РФ героїчно долають виклики воєнного часу разом з військовими, стаючи прикладом для світу.

Дякуємо всім, хто долучається: куховарить, шиє і в’яже, збирає і доставляє, будує і працює, перераховує і донатить. Невпинно працюють на перемогу і телеведучі, актори й журналісти телеканалів ICTV та ICTV2.

Зараз дивляться

Виконавці головних ролей серіалу Розтин покаже збирають кошти на дрони, в’яжуть іграшки для благодійних аукціонів, донатять. Зірки народного детективу Дільничний з ДВРЗ В’ячеслав Довженко і Віталій Іванченко постійно долучаються до допомоги.  

Команда Фактів ICTV зібрала понад 50 млн грн за 2,5 місяці 2024 року

Журналісти інформаційної програми Факти за неповні три місяці поточного року зібрали більше як 50 млн грн на потреби військових. Усі донати збирали в ефірі телемарафону Єдині новини відомі телеведучі Олена Фроляк, Оксана Гутцайт, Вадим Карп’як, Петро Дем’янчук та ін.

Ведуча і керівниця Фактів Олена Фроляк на День Збройних сил України і святого Миколая у грудні 2023 року оголосила збір на закупівлю FPV-дронів. За 6 годин вдалося зібрати понад 12 млн грн, на які придбали 675 FPV-дронів. Як зізналась ведуча, на цьому робота не зупиняється. Неодноразово робила збори коштів і команда програми Факти тижня на чолі з керівницею Оксаною Соколовою.

Фото: Олена Фроляк

Дизель Студіо: понад 2 млн грн за різдвяні концерти

Для акторів Дизель Шоу волонтерство стало професійною справою: адже частина коштів з кожного проданого квитка на концерт йде до БО Дизель Фонд, а вже звідти на потреби нашого війська.

Шеф-редактор Дизель Студіо Олексій Бланар зазначив, що тільки за київські різдвяні концерти 2023 року до Фонду було перераховано понад 2 млн грн, на які закупили дрони, засоби РЕБ, медичне обладнання, бронежилети тощо. Запити від війська збільшуються, каже Олексій, тож і допомога воякам зростатиме.

У лютому цього року відомі актори відвідали дітей та їхніх прийомних батьків у мотиваційному таборі. Кожна дитина отримала від Дизель Фонду подарунки: смаколики, розвивальні та освітні ігри.

Дизель Студіо

Фото: Дизель Студіо

Актор Влад Никитюк разом з іншими волонтерами зібрав понад $600 тис.

Відомий актор, зірка серіалів ICTV2 Подвійні ставки та Рубан почав волонтерити з перших днів війни. Збирав гуманітарку, робив закупівлі для військових і відвозив це на Схід. А потім відкрив власний проєкт Українська галерея перемоги спільно з волонтерами Америки, Канади, Європи. 

– Суть проєкту – перетворювати військові артефакти на витвори мистецтва. Потім їх продаємо і збираємо кошти для благодійної організації Колективна логістика та допомога (Ukraine Aid Ops), яка в свою чергу допомагає армії. З серпня 2022 року ми зібрали більше $600 тис., – розповів Никитюк.

Влад Никитюк

Фото: Влад Никитюк

Для акторів серіалу Коп з минулого волонтерство стало спеціальністю

Зірка детективу Коп з минулого Дмитро Суржиков активно допомагає ЗСУ. Ще 2022 року він став режисером благодійного спектаклю Про що мовчать чоловіки, кошти з якого були спрямовані на допомогу Збройним силам. Пізніше Дмитро знімав благодійні скетчі Бандерівське смузі. 

Його колега по серіалу Павло Текучев зізнався, що зараз у його житті дві важливі справи – акторство та волонтерство. На початку повномасштабного вторгнення він з друзями почав возити гуманітарну допомогу постраждалим, підшукував житло за кордоном тим, хто втратив домівку. Не забуває Текучев і про першу спеціальність: дуже скоро глядачі побачать Павла в новому 3-му сезоні серіалу Коп з минулого. 

Дмитро Суржиков, Павло Текучев

Фото: Дмитро Суржиков, Павло Текучев

Добрі справи Юлії Зорій і Григорія Германа

Ведучі програми Ранок у великому місті Юлія Зорій і Григорій Герман також знаходять сили і час на допомогу. Юля за другою освітою – психологиня, вже більше року надає людям безкоштовно професійні консультації. Зізнається, що справа надихає її, особливо коли бачить прогрес. За час волонтерства Зорій проконсультувала понад 100 людей, провела більше як 500 сесій. 

Її колега Григорій Герман нещодавно оголосив збір на дрони для вояків 108 гірсько-штурмової бригади. Він особисто знає багатьох з них, тому ця допомога така для нього важлива. Ціль – доволі амбітна, 200 тис. грн: якщо раніше Герман сам тихо донатив, то тут стало ясно, що потрібна допомога друзів. Збір ще триває. 

Юлія Зорій, Григорій Герман

Фото: Юлія Зорій, Григорій Герман

Дмитро Сова, Юрій Дяк, Григорій Бакланов: на захисті країни

Актори серіалу Морська поліція. Чорноморськ і в житті – справжні герої! Дмитро Сова нещодавно долучився до ЗСУ – тепер захищає країну на фронті. Його колеги по майданчику Григорій Бакланов і Анастасія Цимбалару стали співорганізаторами благодійного аукціону, де продаються речі відомих акторів або зі зйомок знакових проєктів, а гроші від лотів йдуть на закупівлю необхідного для військових і медиків.

Григорій Бакланов, Дмитро Сова

Фото: Григорій Бакланов, Дмитро Сова

Заслужений артист України Юрій Дяк, актор серіалів ICTV Козаки. Абсолютно брехлива історія та Морська поліція. Чорноморськ виступив режисером і актором спектаклю Хвиля, де порушує тему нацизму. Прем’єра відбулася у січні цього року, спектакль й зараз можна подивитися у столичному театрі ім. Лесі Українки. Режисер Дяк зробив цей проєкт повністю благодійним: усі кошти від нього йдуть на допомогу ЗСУ.

Додамо, що Юрій Дяк вже давно волонтерить: у лютому 2022 року він допомагав виїхати людям зі столиці, возив гуманітарні вантажі і військову амуніцію. А до війни підтримував онкохворих дітей.

Юрій Дяк

Фото: Юрій Дяк

Актори екшену Штурм: від волонтерства до війська

Зірка бойовиків і екшенів Сергій Стрельніков нечасто дає інтерв’ю, проте багато чого робить як волонтер. Сергій збирає донати, купує автівки для воїнів 3 штурмової бригади, де служать його колишні колеги і друзі. Головне, він робить це постійно: на його сторінках в соцмережах йдуть регулярні збори коштів і звіти. 

Його колега по серіалу Штурм Сергій Лефор поєднує декілька шляхетних справ: він і військовий, і волонтер. У 2022 році актор спочатку пішов у ТрО, потім приєднався до 2 Інтернаціонального легіону. Зараз збирає донати і ремонтує автівки для колег-військових. Сергій зізнається, що акторське минуле йому неабияк допомагає: люди знають його і активно донатять.

– Приналежність до війська дає розуміння того, що дійсно потрібно, – каже актор.

Сергій Лефор, Сергій Стрельніков

Фото: Сергій Лефор, Сергій Стрельніков

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-20 08:30:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин