Україна і світ

ДБР затримало двох осіб, які причетні до вибуху на виставці боєприпасів у Чернігові – Зеленський

Працівники Державного бюро розслідувань затримали двох осіб, які причетні до вибуху на виставці боєприпасів у Чернігові.

Про це у вечірньому зверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

– Сьогодні отримав доповідь про те, що за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення були затримані двоє осіб, які безпосередньо причетні до трагічного інциденту в Чернігові. Той, хто дав наказ відвезти бойову зброю на публічний міський захід. І той, хто дозволив дитині взяти зброю до рук. Кримінальне провадження – у Державного бюро розслідувань, – сказав він.


Глава держави ще раз закликав усіх представників влади і правоохоронних органів пильнувати, щоб на публічних заходах не було бойової зброї та інших небезпечних засобів.

Нагадаємо, що 3 вересня у Чернігові на виставці боєприпасів здетонував гранатомет, унаслідок чого травмовано шестеро дітей віком від 2 до 13 років.

Постраждали також 4-річний та 13-річний хлопці, які отримали акустичну травму — так зване оглушення. 7-річному в лікарні наклали шви на руку та діагностували струс мозку. Нині дитина госпіталізована. Двох братів, 10 й 12 років, уже відпустили додому. У старшого — травма тулуба.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними слідства, під час проведення виставки зброї військовослужбовці територіальної оборони демонстрували цивільним зброю та боєприпаси. Під час демонстрації один з боєприпасів здетонував.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-05 01:53:31

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин