Україна і світ

ДБР повідомило про підозру у шахрайстві на понад 3,2 млн грн ексгенералу СБУ

Працівники ДБР повідомили про підозру колишньому генералу СБУ, який у період 2019-2021 років під час перебування на посаді керівника держпідприємства шахрайством заволодів понад 3,2 млн грн.

У 2019 році посадовець очолював одне із держпідприємств, але вирішив піти працювати в СБУ. Чоловік не звільнився, а повідомив працівників відділу бухгалтерського обліку та звітності підприємства, що його начебто призвали на військову службу до СБУ.

Водночас він влаштувався до СБУ не за призовом і мав би звільнитися з попереднього місця роботи. Через надану хибну інформацію підприємство продовжувало виплачувати йому заробітну платню, як призваному військовослужбовцю.

Таким чином він одночасно отримував заробітну платню на держпідприємстві (приблизно 160 тис. грн на місяць) та в СБУ. Завдані державі збитки склали 3,2 млн грн.


Ексгенералу СБУ повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Печерський районний суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЗМІ пишуть, що йдеться про Андрія Наумова, який у 2019 році очолював одне із державних підприємств, але вирішив піти працювати в СБУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У червні повідомлялося про затримання Наумова у Сербії. Разом із ним затримали громадянина Німеччини. Генерала-втікача затримали на кордоні Сербії та Південної Македонії у пункті пропуску Прєшево. Він намагався незаконно перевезти незадекларовану валюту та коштовне каміння.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-26 16:47:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин