Львівський портал

Данія виділила 43 млн доларів на розвиток свого бізнесу в Україні

Уряд Данії виділить щонайменше 300 млн крон (близько 43 млн дол) для дансько-українського фонду, який сприяє залученню інвестицій з боку данських компаній в Україну. Про це повідомляє пресслужба міністерства економіки.

Залученні кошти для дансько-українського фонду будуть використанні на данські компанії які інвестують та реалізують бізнес-проеєти в Україні.

Крім того, завдяки фонду Україна вже отримала необхідну військову та гуманітарну допомогу, а бізнес – широкий спектр комерційного фінансування та інструментів зниження ризиків для компаній, які інвестують і торгують з українськими партнерами.

«Це важливий вклад у наше відновлення, адже його основою буде саме приватний сектор. І данський бізнес вже цей вклад робить. Понад 100 компаній здійснюють комерційну діяльність з Україною. Підтримуючи нашу економіку і наших людей, які героїчно захищають свій дім й працюють заради перемоги», – наголосила Юлія Свириденко.

Уряд Данії заснував дансько-український фонд у березні 2023 року, який  координує зусилля Копенгагена, спрямовані на довгострокову підтримку України у військовій, гуманітарній та економічній сферах.

Зокрема створено державну схему позик та гарантій під управлінням Данського експортно-інвестиційного фонду (ДЕІФ) з першим виділеним траншем на суму 144 млн дол, що націлена на реконструкцію критичної інфраструктури України.

Передбачалося, що Данський експортно-інвестиційний фонд фінансуватиме проєкти із залученням до 50% українського компонента. При цьому, головною умовою фінансування є те, що економічний інтерес данської сторони має перевищувати 30% вартості контракту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-15 19:58:22

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин