Ці чотири помаранчевих продукти допоможуть ефективно знизити тиск — експерти
Експерти Американської кардіологічної асоціації (AHA) заявляють, що продукти, багаті калієм, важливі для лікування високого кров’яного тиску, також відомого як гіпертонія, оскільки калій зменшує вплив натрію.
Калій – це мінерал, що міститься в деяких продуктах харчування, який може полегшити проблеми, викликані надмірним споживанням солі.
– Чим більше калію ви їсте, тим більше натрію ви втрачаєте із сечею. Калій також допомагає послабити напругу в стінках кровоносних судин, що допомагає ще більше знизити кров’яний тиск, – пояснюють експерти.
Саме тому різні органи охорони здоров’я рекомендують збільшити кількість калію в нашому раціоні, щоб отримати ці переваги.
Банани часто називають хорошим джерелом калію, і це так. На кожні 100 г банана ви отримуєте 330 мг калію. Однак є й інші продукти, багаті на цей мінерал.
Чотири продукти помаранчевого кольору з високим вмістом калію:
- солодка картопля – 337 мг калію на 100 г;
- гарбуз – 340 мг на 100 г;
- курага – 1162 мг на 100 г;
- апельсини – 237 мг на апельсин або 496 мг на склянку апельсинового соку.
За даними AHA, інші хороші джерела калію включають авокадо, чорнослив, горох, родзинки, фініки, помідори, шпинат, грейпфрут і знежирений йогурт.
Однак експерти наголошують, що єдиний спосіб бути впевненим у своєму рівні кров’яного тиску – це здати аналізи.
Якщо ви занепокоєні тим, що ваш кров’яний тиск може бути занадто високим, вам слід звернутися до свого лікаря.
Джерело: Express
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-25 09:44:01